Hoorn doet ook dit jaar weer mee met de Schooldag van de duurzaamheid. Acht enthousiaste basisscholen uit de gemeente Hoorn zijn vertegenwoordigd. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 gaan aan de slag met leuke activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Het doel van de schooldag is om kinderen te enthousiasmeren en bewuster maken van een leukere, eerlijkere en schonere wereld. Wethouder Samir Bashara geeft hiervoor op 18 oktober het startsein met een voorproef van de activiteiten die de kinderen op 1 november kunnen verwachten. Zo leren zij slim omgaan met afval, energie en een schone natuur. De Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de duurzaamheid en Gemeente Hoorn.
 
Kick-off bij Cinema Oostereiland
Op vrijdagochtend 18 oktober vindt de kick-off plaats bij Cinema Oostereiland. Hiervoor is van elke deelnemende school 1 klas uitgenodigd. Wethouder Samir Bashara geeft het startsein. De scholieren starten de kick-off met het kijken van een deel van de film De Wilde Stad, waarbij dieren uit de stad, die gewoonlijk onopgemerkt blijven, nu de sterspelers zijn. Daarna doen ze een aantal workshops zoals een rollenspel bij een watertafel en ‘leer en imiteer de natuur’. Ook doen ze onderzoek naar de biodiversiteit rondom Cinema Oostereiland. Een leuk, leerzaam en gevarieerd ochtendprogramma om de tweede editie van Schooldag van de duurzaamheid in te luiden.
 
Schooldag van de duurzaamheid
Op vrijdag 1 november gaat de 2e editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid officieel van start. Leerlingen van de acht deelnemende basisscholen gaan dan de hele schooldag aan de slag met leerzame workshops, leuke excursies en activiteiten over het thema duurzaamheid. Zo ontdekken ze wat de 7 Kinder Global Goals zijn en hoe zij hier zelf mee aan de slag kunnen gaan, op school maar ook thuis. Ben je benieuwd welke basisscholen mee doen, wat het programma is of wil je meer weten over de 7 Kinder Global Goals. Alle informatie lees je op de website www.schooldagvandeduurzaamheid.nl