Het programma voor vrijdag 1 november is klaar! Vol enthousiasme is er in samenwerking met verschillende duurzame organisaties een te gek programma opgesteld. De kinderen gaan aan de hand van de 7 Kinder Global Goals kennis maken met het thema duurzaamheid.

Programma 2019

Workshops:
MAK Blokweer – Badzout maken – Energiek! – Energieketenspel – Insectenhotels – MAK LAB – Windmolens en Zaadbommen
Stichting Schooldag van de duurzaamheid – Openingsfilm over de 7 Kinder Global Goals – Mijn Wereldwens – Milieuhelden Quiz (i.s.m. Milieubende) – Voorleesactie (i.s.m. Duurzame PABO) – Waardevol Afval (i.s.m. SUEZ NL en IkCirculeer) – Welles-Nietes Memory en de Win de Wereld Challenge met een spoken word van rapper Georgios Lazakis.
Gemeente Hoorn – Invloed van Regen

Excursies naar en door:
SUEZ Nederland – Waardevol Afval 
Clean2Anywhere– Van Afval naar Product
Stichting Stadslandbouw met Gemeente Hoorn – Bijenlint
MAK Blokweer – BIG MAK Escape

Games met gamemasters:
HHNK – Waterhelden
HVC – de Milieu Inspecteur
OTIB – Comfort Crisis Bord spel